به نام خدا

پس ازسالها تجربه علمی با تحصیل در رشته صنایع غذایی و کسب تجربه کاری در برخی کارخانه های مواد غذایی کشور در بخشهای تولید، آزمایشگاه و تحقیق و توسعه، و در نتیجه آشنایی نزدیکم با روند تولید موادغذایی، و در کنار آن علاقه مندی ام به سبک زندگی سالم، به فکر تاسیس مجموعه ای تخصصی افتادم که به روش علمی اقلام غذایی که دغدغه کمتری برای سلامتی دارند را انتخاب و عرضه نمایم.

به زی خرید ” یا ” خریدی برای بهتر زیستن“، زیباترین اسمی بود که برای نامگذاری این مجموعه بذهنم رسید. علاقه مندی و سعی ام در جهت تهیه و ارایه  این اقلام،  همچنین مشاوره و راهنمایی علمی خانواده ها بمنظور بهترین نحوه نگهداری و مصرف آنها می باشد.

مواد غذایی شبکه پیچیده ای (Complex matrix) از کربوهیدرات ها، پروتیین ها، چربی ها و ریز مغذی ها (نظیر ویتامین، املاح و …) می باشند. از طرف دیگر، سلامت ما در گرو فعل و انفعالات شیمیایی و بیوشیمیایی این اجزا و نیز مقدار آلاینده های موجود در مواد غذایی ، در مراحل رشد گیاه در مزرعه یا پرورش دام در دامداری ، نگهداری این مواد اولیه در انبار، فرآوری و تولید آنها در کارخانه و نهایتا نگهداری و توزیع محصول نهایی به مصرف کننده می باشد.

مانند سایر دانش ها، قوانین علمی درخصوص انجام صحیح همه مراحل اشاره شده حاکم است که توجه و دقت به آنها می تواند منجر به ارتقا سطح سلامت ما گردد و نیزهرگونه بی توجهی می تواند برخی کسالتها یا خسارات مادی برایمان پدید آورد.

بعنوان مثالی،

طبق یافته های علمی دانشمندان و نیز مفاهیم جدید در فدراسیون بین المللی شیر (IDF، International Dairy Federation) ، پاستوریزه نمودن شیر بمنظور نابودی مقاوم ترین میکرب های بیماری زای احتمالی در شیر (که عامل تب کیو (Q fever)، باکتری Coxiella Burnetti، و بعد از آن عامل تب مالت (Brucellosis)، باکتری Brucella هستند) ضروری می باشد. دانشمندان طبق بررسی های پژوهشی و علمی دریافتند که اعمال دمای مناسب پاستوریزاسیون در زمان لازم قادر است این میکرب ها را  در شیر کاملا نابود نماید. بنابراین انجام فرآیند پاستوریزاسیون برای شیر ضروری می باشد.

بعنوان مثالی دیگر؛ سرد نگه داشتن شیر با دمای مناسب پس از دوشیدن از دام، بعد از پاستوریزاسیون، حین حمل از کارخانه به فروشگاه و در یخچال فروشگاه، در عمر و کیفیت شیر مصرفی اهمیت بسیاری دارد. بهترین دمای نگهداری شیرپاستوریزه در یخچال 4 درجه سانتی گراد است، لذا تاریخ مصرف نوشته شده روی بطری ها بیانگر آن است که مصرف این شیر تا آن تاریخ به شرطی ایمن است که دمای نگهداری اشاره شده رعایت شده باشد. اگر این دمای نگهداری رعایت نگردد تاریخ مصرف کوتاه می گردد و شیر زودهنگام ترش می گردد و در مراحل بعد فاسد شده و حتی امکان بیماریزایی خواهد داشت. علت موضوع اشاره شده براساس قوانین علمی اتفاق می افتد که دانشمندانی چون لویی پاستور،مبدع پاستوریزاسیون شیر، توضیح داده اند؛ که هر درجه افزایش دمای نگهداری شیر موجب تسریع چند برابری یا تصاعدی رشد باکتریهای شیر می گردد. باکتریهای ایجاد شده بیشتر، فساد شیر را تسریع می نمایند. بنابراین دقت نظر برای حفظ دمای مناسب نگهداری شیر ضروری می باشد.

قوانین علمی مانند این مثال های ساده، درهمه جنبه های دیگر در مواد غذایی شامل انبارداری مواد اولیه، تولید و فرآوری، و نگهداری و توزیع آنها حاکم است که شناخت و رعایت آنها به سلامت و لذا بهتر زیستن ما کمک می نماید. تلاشم در مجموعه تخصصی ام، یا “به زی خرید“، فعالیتی علمی و تخصصی در این راستا میباشد.

 

با آرزوی “بهتر زیستن

 

آشنایی بیشتر با رزومه ام :

 

نام : علیرضا ریاضی 

دکتری علوم و صنایع غذایی گرایش شیمی و فن آوری تولید مواد غذایی – دانشگاه فردوسی مشهد (انجام بخشی از رساله دکتری در کشور کانادا)

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی – دانشگاه فردوسی مشهد

کارشناسی علوم و صنایع غذایی – دانشگاه تهران

 

سایر اعضای فروشگاه :

 

نام : خانم حاتمی

مسوولیت : مدیر داخلی

 

نام : آقای حاتمی

مسوولیت : انبار و حمل و نقل

 

نام : خانم ظاهری

مسوولیت : فروش

 

فروشگاه ما دارای همه مجوزهای قانونی لازم بوده و تحت نظارت قوانین رسمی کشور فعالیت می نماید.